Vitorlás Csapatépítés Balatonon

csapatépítő rendezvény 10 hajóval 80 fős csapatnak a Füredi-öbölben
vitorláscsapatépítés, vitorlás csapatépítő program
25 feb 2016

Vitorlás Csapatépítés Balatonon

/
Posted By
/
Comments0

Időpont: 2013, augusztus
Létszám: 80 fő
Helyszín: Balatonfüred
Rendezvény jellege: csapatépítés

A szakmai programot egy vitorlás csapatépítés követte. A résztvevő nyolcvan főt nyolcfős csapatokra osztva 10 hajóra osztottuk be. Rövid eligazítás után kifutottunk, majd rövid gyakorlási idő után több futamos túraversenyre indultak a csapatok motoros kísérettel. Fókuszban az együttműködés!

 Szép látványt nyújtott a 10 hajós flotta, amikor kifutott a Füredi-öböl vízére. A Bavaria 32 Cruiser vitorlás hajók kényelmesek és kiválóak csapatépítő rendezvényekre. Az egyforma hajókon a csapatok túraverseny keretében mérhették össze erejüket.

csapatepites_csapatmunka_teljesitmeny

A csapatok munkáját a hajókon a skipperek, azaz profi kormányosok irányították. A vitorlásversenyzés együttműködést, összehangolt munkát kíván, ahol mindenkinek megvan a maga feladata, amit a lehető legjobban kell elvégezni és bár az egyéni teljesítmény fontos, valódi sikert az összehangolt csapatmunka hozhat, hiszen valamennyi manőver a hajón (fordulás, bójavétel) egyszerre sok ember közös munkáját kívánja, melyhez kommunikációra van szükség és gördülékeny együttműködésre. Az időkényszer és a versenyhelyzet persze nyomás alá helyezi a csapatokat, ami feszült helyzeteket eredményezhet. Összefoglalva jól leképzi a munkahelyi szituációkat. A vitorlázás azonban, a közösen megélt élmény révén végül feloldja a feszült helyzeteket és csapatépítő hatást fejt ki.

vitorlazas_johangulat_csapatszellem
Annak érdekében, hogy a verseny izgalmas és fordulatokban gazdag legyen, nem egy hosszú túraversenyt szerveztünk, hanem több szakaszra bontottuk a távot. Az öt futam öt rajthelyzetet, befutót és számos bójavételt jelentett.

A résztvevők segítették a hajó kapitányának munkáját, kezelték a vitorlákat (beállították, kiengedték, behúzták, átengedték), manővereknél csörlőket kezeltek, köteleket húztak, vagy engednek mindezt persze a megfelelő időben és ütemben, kellő gyorsasággal és összehangolva a többiek munkájával. Mindemellett nem egyedül mozogtak a pályán, tehát a többi hajóra is figyelni kellett, akár a piaci versenyhelyzetben, versenytársaink lépései is befolyásolhatják stratégiánkat, taktikai lépéseinket.

vitorlascsapatepitoprogram_celvonal

 A nyár végi rendezvény ideális időjárási körülmények között bonyolítottuk le, napsütésben és gyenge szélben indultak neki a csapatok a kitűzött távnak. A hajókon vidám hangulat alakult ki, jó beszélgetések és persze izgalmas percek és öröm a célba érés pillanatiban.

vitorlascsapatepites_start

Hajóskapitányaink tapasztalt vitorlázók, sokan közülük aktívan versenyeznek. A hajókat motoros hajóval kísértük, részben, hogy rajtoltassuk és befutassuk őket, részben pedig, hogy a verseny közben biztonságukat garantáljuk.

Amennyiben szeretne még több képet látni a rendezvényről, tekintse meg galériánkban, vagy Facebook oldalunkon!

Ha Ön is szeretne munkatársai számára ilyen, vagy ehhez hasonló csapatépítést, kérjük küldje el ajánlatkérését.

Amennyiben szeretne értesülni legújabb programjainkról, legfrissebb híreinkről , kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre!

GalériaFacebookAjánlatkérésHírlevél feliratkozás