Gyerekzsúr

rendezvenyek_gyerekzsur
Mikor tartsuk a szülinapot?

A legideálisabb, ha a szülinapot követő első szombat vagy vasárnap tartjuk. A legideálisabb a szombat délután, de nagyobb gyerekeknél akkor egy péntek délután is szóba jöhet. A zsúrok jellemzően fél naposak, ideális egy kora délutáni kezdés (úgy 14-16h) és egy kora est befejezés (18-20h).

Hol tartsuk és hány vendég legyen?

Ha gyermekünk még óvodás korú, akkor javasoljuk, hogy otthon, és csupán néhány barátot hívjon meg a szülinapos és mivel a aprócska vendégek érkeznek, legjobb, ha szüleik is maradnak. Ilyen esetben legjobb, ha a születésnapi zsúr maximum három óra hosszára tervezzük 15-18h közé. Ha már iskoláskorú a szülinapos, akkor a szülő döntése, hogy otthon vagy esetleg egy külső helyszínen tartja a partit. Mindkettőnek meg van az előnye hátránya. Ami a létszámot illeti itt már akár 10-15 főt is vendégül láthatunk. Ha saját otthonunk mellett döntünk, tegyük alkalmassá a lakást, házat, avagy kertet. Lehetőleg határoljuk be egy-két helységre, ahol lehetnek a gyerekek és azt tegyük gyermekbaráttá és távolítsuk el a törékeny dolgokat. Ha egy helyen koncentrálódnak a gyerekek, akkor jobban tudunk figyelni rájuk.

Milyen ételek legyenek?

A délutáni születésnap nem érint főétkezést, így egy születésnapi torta, uzsonna és mindenfajta-féle üdítő tökéletes lehet. Persze így is rengeteg lehetőségünk van. Az étkezés természetesen alkalmazkodhat a szülinap jellegéhez, helyszínéhez, esetleges koncepciójához. Lehet pizza parti például otthon v játszóházban, lehet klasszik habos kakaó-süti parti, esetleg szendvicsekkel, pasta parti, vagy más, a lényeg, hogy olyan falatokkal készüljünk, amit általánosan kedvelnek a gyerekek, nem bonyolult. A szülinapi torta a szülinapi parti egyik fénypontja, legyen az házi készítésű vagy kreatív formatorta, vagy más, a lényeg, hogy legyen gyertya, csillagszóró és adjuk meg a módját a tortavágásnak. A legjobb, ha akkor köszöntjük az ünnepeltett, amikor már minden meghívott megérkezett és a torta és ajándékok után jühet az önfeledt játék.

Milyen programok legyenek?

Ez függ attól, hogy mi a helyszín, vagy egy koncepcióra épül a szülinap, vagy csupán valamilyen szórakoztató programmal szeretnénk készülni, ami a legfontosabb, hogy a kis szülinapos jól érezze magát és a meghívott csipet-csapat is.

Fiúknak kalózparti, vagy gokártozás, de rendelhetünk elektromos kisautókat is. Lányoknak hercegnő parti, kézműveskedés, esetleg egy jó kis sütős-főzös parti. Vagányakkal mehetünk kalandparkba, kincskeresésre. A Vasúttörténeti parkban indíthatunk szülinapi külön kisvasutat. A bulira hívhatunk gólyalábas óriás buborékfújókat, zsonglőr játszóházat, játékos bábozást, csillámtetoválót és arcfestőt. Számos lehetőség van, hogy igazán izgalmas, ötletes szülinappal lepjük meg gyermekünket és barátait. Üljünk le és beszéljük át mit szeretnének pontosan!