Céges dolgozói és családi nap

Ma már a vállalati kultúra szerves részévé váltak a céges és csapatépítő rendezvények. Nem kérdés, ma már minden HR menedzser és vállalatvezető jól tudja, nem csak nagyvállalati, hanem a KKV szektorban is, hogy egy jól sikerült, közösen eltöltött napnak mindenképpen jótékony hatása van a cég életére. Cégenként változó, humánpolitikai döntés, hogy dolgozói napot tartanak, ahol csupán a munkatársak vesznek részt, vagy családjukkal együtt invitálják meg őket.

Sikeres dolgozói nap

Nem kérdés, ma már minden HR menedzser és vállalatvezető jól tudja, nem csak nagyvállalati, hanem a KKV szektorban is, hogy egy jól sikerült, közösen eltöltött napnak mindenképpen jótékony hatása van a cég életére. A munkatársak kötetlen körülmények között a munkahelyi környezetet hátrahagyva találkozhatnak egymással és a közösen megélt élmények erősítik az informális kapcsolatokat a vállalatnál, amely a jövőben gördülékenyebbé teheti az együttműködést, javítja a csoportok közötti kommunikációt, lehetőséget nyújt a menedzsment számára, hogy egy emberibb oldalról ismerjék meg őket. Különösen értékes lehet egy ilyen rendezvény, ha a munkatársak földrajzilag elkülönült helyen dolgoznak és az éves sport-, vagy dolgozói nap nyújt lehetőséget a személyes találkozásra.

Pozitív üzenet a vállalat vezetése részéről

Mielőtt azonban nekiállna a szervezésnek, üljön le egy meeting erejéig vállalata vezetőivel és beszéljék át, hogy Önöknél melyek a legfontosabb célok, melyeket a rendezvény révén szeretnének elérni. Így a célok ismeretében még hatékonyabb tudják a rendezvényre szánt összeget elkölteni, hiszen ezek ismeretében olyan rendezvény koncepciókat és programokat javasolunk Önöknek, melyek ezen célok elérést szolgálják.

Az ilyen cégszintű rendezvények alkalmasak a vállalt vezetése számára, hogy pozitív üzeneteket kommunikáljon a munkatársak számára: biztosítsa őket megbecsülésükről, beszámoljon vállalati sikerekről, megünnepelje a cég születésnapját, bejelentsen egy új termék illetve szolgáltatás bevezetését.

csaladinap_maszofal

.

.

 

.

.

.

.

 

Céges dolgozói vagy családi nap?

Cégenként változó, humánpolitikai döntés, hogy dolgozói napot tartanak, ahol csupán a munkatársak vesznek részt, vagy családjukkal együtt invitálják meg őket. Amennyiben a munkatársak még nem ismerik jól egymást és főként a csapat építése, a kohézió erősítése a cél, akkor a dolgozói nap a javasolt. Amennyiben a csapat már ismeri egymást és sok a kisgyermekes családos kolléga, akkor a családi nap igazán alkalmas a cég iránti lojalitás, elköteleződés erősítésére. Fontos, hogy a családi napokat hétvégére szervezzék, hogy azon a munkatársak családja is részt tudjon venni. A vállalati napon – céltól függően -összeállíthatunk kötetlenebb programot, de amennyiben csak a dolgozók vesznek részt, akkor mindenképpen javasoljuk a csapatfeladatok is.

Céges rendezvény, mint a vállalati kultúra része

Ma már a vállalati kultúra részévé váltak a céges és csapatépítő rendezvények. A fizetés, a munkakörülmények mellett ma már a céges rendezvények is fontosak a munkavállalók számára, hiszen ez az elismerés, megbecsülés egy formája lehet a menedzsment részéről. Az utóbbi évtizedekben egyre inkább felértékelődik a humán tőke, ami azt jelenti nem mindegy milyen munkatársaink vannak, mennyire képzettek, lojálisak, motiváltak, hiszen ez az egyik kulcsa cégünk jövőjének. Tegyen hát róla, hogy meg tudja tartani a legjobb kollégákat!

Amennyiben hagyománnyá tud fejleszteni egy-egy rendezvényt (pl: éves sportnap, vállalati olimpia) és a vállalti kultúra szerves része lesz, akkor még hasznosabb és értékesebb lehet egy-egy ilyen rendezvény a cég életében.

NÉHÁNY MÁR MEGVALÓSULT RENDEZVÉNYEINK KÖZÜL
csaladinap_rendezveny_nosztalgiafotozas_vassutortenetipark

Családi Vasutasnap 2015 Vasúttörténeti Park

Családi Repülőnap 2014 Budakeszi Sportrepülőtér

Családi Repülőnap 2014 Budakeszi Sportrepülőtér

Céges Csapatépítőnap 2015 Budakeszi Sportrepülőtér

Céges Csapatépítőnap 2015
Budakeszi Sportrepülőtér

05_videkidisznovagas_cegescsapatepites

Disznóvágás 2012, Köveskál
Llily Incentive Dolgozói Nap